Opvoedingskringen

Doopkring

Ouders die in het afgelopen jaar hun kindje lieten dopen, worden in april/mei uitgenodigd voor het bijwonen van twee avonden 'doopkring'. Op die avonden gaan we in gesprek over de betekenis van de doop en vooral ook over praktische vragen rond de christelijke opvoeding. 

Geloofsopvoeding kinderen 0-10 jaar en tieners 11-16 jaar

Even een babbeltje met een andere ouder over de kinderen is zo gemaakt. Maar wat drijft je nu ten diepste bij het opvoeden en hoe ga je in je gezin om met het leven met God en de bijbel. Het is goed om daarover bij een open bijbel met elkaar in gesprek te zijn, van elkaar te leren en elkaar te bemoedigen.

In het afgelopen jaar is gebleken dat de nieuw gestarte groep voor de tieners een goede keus was. Daarom gaan we daarmee door. Woon je niet in wijk 3 en wil je graag komen, dan is dat geen probleem.

Voor beide groepen wordt het boekje ‘Voorleven’ van de HGJB behandeld. De ene groep gaat aan de slag met het deel van Voorleven geschreven voor 4-7 jaar en de andere groep met het deel van Voorleven dat is geschreven voor 8-11 jaar.

Voor ouders van kinderen van 0-10 jaar

Wees welkom bij de familie Verschuur (Barnseweg 101) vanaf 19.45 uur. Om 20.00 uur beginnen we.  De volgende dinsdagavonden staan ingepland: 9 oktober, 30 oktober 2018, 15 januari en 5 februari 2019. Wil je meer info, mail dan naar linda_vink@hotmail.com. Linda Vink en Marieke Vos.

Voor ouders van tieners van 11-16 jaar

Wees welkom bij de familie Van Maanen (Schapendrift 20) vanaf 19.45 uur. Om 20.00 uur beginnen we.  De volgende avonden staan ingepland: 30 oktober, 20 november 2018, 17 januari, 5 februari en 21 februari 2019. Wil je meer info, mail dan naar w.vanmaanen@solcon.nl. Geraldine van Maanen en Gerdi van Essen.

We zien uit naar mooie avonden en boeiende gesprekken! Of je nu vader of moeder bent, schuif gerust eens aan.